Educatie programma

Op onze kinderboerderij beschikken we over educatie materiaal voor basisscholen. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen meer over de dieren en hun omgeving leren, hebben we leskisten aangeschaft. Met deze leskisten ga je in kleine groepjes over de kinderboerderij, doormiddel van vragen, versjes, voelen en luiste opdrachten leren kinderen op een andere manier naar dieren te kijken.

We hebben leskist  Meneer de Pauw. Deze kist is voor groep 1 en 2. Met je groepje ga je grabbelen in een grabbelzak en ontdek je telkens een andere kleur kraal. Deze kleur correspondeert met een opdracht. Het doel is om alle kleuren te grabbelen zodat meneer de pauw alle mooie gekleurde veren krijgt.

Daarnaast hebben we leskist Harrie de Hond. Je gaat  met je groepje en  met Harrie op zoek naar zijn vriendjes. Doormiddel van verschillende versjes mogen kinderen raden over welke vriendje Harrie verteld. De kinderen moeten vragen beantwoorden en mogen een doe opdracht doen. Aan het einde de tocht gaan de kinderen puzzelen naar het juiste woord.

De leskisten hebben we aangeschaft doormiddelen van het Rabobank corporatie fonds, daarom kunnen we ze kosteloos aanbieden. U kunt tegen een vergoeding koffie, thee en ranja voor de kinderen bestellen.

De leskisten moet u van te voren reserveren door de bellen of te mailen naar de brasserie. Vermeld daarbij uw mail adres zodat we u de beschrijving vooraf kunnen mailen.